Next Ranks

Unusual world of dogs and cats ...

Home Blog Articles

Samozaposlene-Točkovanje Kvizi

Našel sem nekaj pripomoček pri poučevanju, da bi lahko ustvarili majhen, self-korekcijskega pregled kvizov, ki temelji na trenutnem študentskem obravnave ali drugega razreda zadevnega gradiva. Imam threfore ustvarili nekaj spletnih strani, na katere se lahko surovine vprašanja prilepili ali vnesli za ustvarjanje kvizov, kot pripravljen za uporabo na učiteljskih spletnih straneh. Imam na stotine, morda na tisoče, od kvizov na višješolskih novincev, ki uporabljajo te programske opreme in programske opreme so ugotovili, zanesljivi in da so učenci navdušeni. Nekateri uporabniki so mi povedali, da tisto, kar je na voljo tukaj izobraževalno boljša od komercialnih izdelkov. (Primeri so na voljo na Trivia Quiz soba strani, čeprav niso bili v celoti proizvedeni z uporabo sedanje različice programske opreme in nekateri so retuširana po začetni proizvodnji.) Ustvarite lahko kvizi brezplačno uporabo teh kviz, kavo strani.

Značilnosti:

 1. Vsak kviz v obliki interaktivne spletne strani, ki naj bi ustvarili tukaj in nato prenesena in postavi na spletnem mestu učitelja, kjer lahko dostopate tudi študenti.
 2. Java Script clockwork, da oceni vsak kviz poroča rezultate samo za študenta. Ni nobene določbe, poroča ničesar nazaj na učitelja. (Cilj:. Izogibajte študentov zaskrbljenost o učiteljev opazil materiala, ki ne obvlada, zmanjšati motivacijo za goljufanje s hekanjem kviz)
 3. Oblika vabi študenta za spremembo lahko napačne odgovore in poskusite znova. Da pa bi preprečili naključno ugibati, so različne naprave za omejevanje števila "free" ugibanja. (Cilj: Spodbujati študente in preoblikovati zgrešene postavke, kako samozavestno vse "ugibanja" so bili, & c.)
 4. Število in (če je smiselno) oblika vprašanj ni vnaprej določena. (Če je eno več izbire vprašanje ima 2 možnosti in drugo je 10, to je v redu.)
 5. Vsak kviz sami točkovanja in ne zahteva nobene pozornosti od učitelja, ko je bila poslana mesto učitelja. (Cilj 1: Študenti imajo koristi od takojšnjega odziva, medtem ko so še spomnite, zakaj so odgovorili kot so to storili Cilj 2:.. Učitelj je čas, da se je treba shraniti za poučevanje)
 6. Čeprav je nastal, ko učitelj prilepi vprašanja in odgovore v stran na moji strani, je nastalo kviz, da prebivajo na računalniku učitelja ali strežnikom in je povsem neodvisna od moje strani, ki ohranja nobene sledi o njej. (Cilj:. Učitelj je neodvisna)
 7. Nekoč downloaded, ki jih učenci v brskalnik-predpomnilnika, ni potrebno nadaljnje povezave s strežnikom. Če želite, lahko študent rešiti kviz, na katerem koli računalniku z brskalnikom. (Cilj: minimalna on-line čas je potreben za tiste, ki uporabljajo dial-up modemov.)

Kviz-Makers & Primeri:

 • "Think Again" Multiple Choice Testi so več izbire kvizi, da poročilo svoj skupni rezultat, ne pa tudi pravilne odgovore, ki spodbuja, da spremenite predmete, dokler ne dobite vse od njih dobro. (. Ugotovil sem, da uporabim to večino časa) Povezave: Vzorec kviz , Kviz-Maker stran za spoznavanje novih kvizov v tem formatu.
 • "Cry stric" Opredelitev Kvizi zagotoviti opredelitev in vas prosim, da tip v smislu. Če se vam zatakne, lahko "jokala stric" s klikom na "polju strica", ki bo zagotovil pravo izraz. Jok strica prepogosto, pa dobi si ti "cmera" v polju točkovanja. Povezave: Vzorec kviz , Kviz-Maker stran , da bi nov kvizi v tej obliki.
 • "Matchmaker" Matching Kvizi poskrbi majhno število parov besed, ki se pretvori v tradicionalnem slogu ujemanje kviz. To je zelo preprosta oblika tako za ustvarjalca in za uporabnika, in je včasih veljalo za preveč otročje in "easy" za resno delo, vendar pa je to odvisno od vključenih predmetov. Mnogi ljudje bodo našli dva vzorca namerno izzivalne. Povezave: Vzorec kviz , drugi vzorec , Kviz-Maker stran , da bi nov kvizi v tej obliki.
 • "Linear World" Naročanje Kvizi urediti seznam predmetov v drugačnem vrstnem redu (kot zgodovinski red, vzhod-zahod miru, reda velikosti, & c.). Enostavno se vnos postavke v "pravo" Da, in kviz vsebuje abecedni seznam in puščice, da povabijo študentu, da jih dvigniti gor in dol, dokler se ne doseže pravilno zaporedje. Povezave: Vzorec kviz , Kviz-Maker stran , da bi nov kvizi v tej obliki.
 • "Flashcard Kvizi so veliko preprostejši. Preprosto vsebuje seznam pogojev. Študent poskuša oblikovati definicijo izraza, nato klikne na njo in učitelja opredelitev pojavi v odgovor polje. V tem trenutku ne obstaja sistem točkovanja, ampak za utemeljeno študenta, je lahko koristno orodje za pregled, in ima dober potencial za uporabo v parih študentov spraševanje drug od drugega. Odgovor polje ne dovoli rezanje in lepljenje, da se prepreči študentom poskušajo narediti liste, ki se uporablja . na preprost pamet oblika deluje tudi z velikim številom besed do okoli 100, se potencialno lahko nastanjeni.. Povezave: Vzorec kviz , Kviz-Maker strani , da bi nov kvizi v tej obliki.
Za dodatne vzorec kvizi, kliknite tukaj , da obiščete mojo "Trivia soba kviz." (Nekateri so kvizi v kvizu sobi prilagojeni ali spremenjeni z roko in njihova oblika ne more biti ponovno uporabo kviz za izdelavo strani.)

Scenarij Hacking s študenti

V teh dneh vse večje sofisticiranosti računalniško bodo nekateri učenci v skušnjavi, da si ogledate izvorno kodo, bodisi iz radovednosti (kar je verjetno dober) ali pa, da bi našli odgovor na vprašanje (ki je najbrž slab, vendar je ponavadi več težav kot je vredno). Imam nobenega napora, da ostane JavaScript sploh nejasna. (Nasprotno Naredil sem ga tako jasno, kot je mogoče, tako učitelji lahko spremembe.) Učitelji, ki si želijo, da se prepreči takšno behind-the-scenes raziskovanje morda želeli uporabiti šifriranje programske opreme za povzročitev nerazumljive izvorne kode, medtem ko še vedno omogoča spletna stran deluje normalno. Brezplačno in enostavno on-line šifriranje lahko najdete na HTML Šifriranje ob Orodja iWeb. Kodiranje je zelo preprost in ga je mogoče razveljaviti, vendar zgolj dejstvo kodiranja sme odvračati od večine študentov poskuša uganiti druge uresničevanje če ni verodostojnih kvizov. Jaz in nekateri drugi uporabniki teh kvizov imeli dober uspeh z različnimi bolj dovršene vendar poceni Šifriranje programov. Več varno šifriranje je lahko imel s šifriranje HTML Pro je na voljo za okoli 30 $ iz Mtopsoft ali z WebCrypt Pro, ki je na voljo za približno $ 40 od več distributerji, vključno z najboljšo Shareware . Takšno šifriranje ni mogoče razveljaviti, zato šifrira programi ponavadi naredite varnostno kopijo originala. Če si želite ogledati, kako šifriranje deluje, si lahko ogledate isti kviz demo v nešifrirani inšifrirani obliki. Oba datoteke mora izgledati enako delo in enako, če pa uporabite brskalnik, da si ogledate izvorno kodo strani "," lahko vidite razliko. (Bili so zaščiteni z WebCrypt Pro.)

Drugi jeziki

Odpravljanje Kvizi z drugimi Scripts: Testi, ki vsebujejo druge nabor znakov občasno ne deluje pravilno. Tukaj je nekaj znanih vprašanja:
 • Nekateri programi (npr. "Linear World"), poskrbi nekaj artiklov v abecednem vrstnem redu. To ni vedno pravilna za ne-ANSI črkami. Delom okoli je ustvariti kviz vprašanja z navideznim črkami kot v prvih besed z ustreznimi točkami, nato pa so za odpravo teče besedila (ki niso spremenljivi imena) v dopolnjene dokumentacije.
 • Čeprav HTML glava določa izhodno stran, kot po svetu standardni UTF-8, ne doda neviden svinca v kodi, tako da bo dejansko "ANSI kot UTF-8", razen če ga spremenite s svojo programsko opremo. V večini primerov to ne bi bilo pomembno.
 • Nekateri šifriranje programske opreme, kot je navedeno, se lahko tudi zaduši na nekaterih znakov v nekaj jezikih. Imel sem težave z UTF-8 datoteke z uporabo razširjenega nabora znakov. Če delate z drugih jezikih, ne le v angleščini, boste morda želeli preveriti to. Pre-šifriranje lahko potrebna preusmeritev v razširjeni obliki znaka &.
Še bolj kot z angleško kvizi, zato je bistvenega pomena, da vsakič, ko ustvarite kviz, se prepričajte, da se obnaša kot pričakovano.   Prevedeno iz http://anthro.ucsd.edu/~dkjordan/resources/quizzes/quizzes.html Domača stran
© Nextranks.com 2014. All rights protected.